Promusic Events

For The Wicked

Origin: Cluj-Napoca, Romania

Link: Facebook

Email: nelu@promusicevents.ro

Genres: Nu Metal / Metalcore

Share This Artist

Înfințată în Cluj Napoca, trupa For the Wicked este una din cele mai interesante și ambițioase apariții pe scena metal din Romania, dovadă fiind câștigarea unor premii importante încă din primul an de la înființare (2015): Best Metal Newcomer la Metalhead Awards, Marele Premiu la Posada Rock și premiul Low4Bass Studio la Gbob Romania. Deși trupa e formată din tineri muzicieni, prin multă muncă și perseverență au reușit să își pună amprenta în industria muzicală, prin calitatea și inovația materialului audio, aspect pe care îl denotă primul lor EP intitulat ‘’Trust your heart‘’.

‘’Trust Your Heart‘’  EP

For the Wicked șochează cu un metalcore modern, combinând riffuri grele, voci agresive și refrene catchy, totul îmbrăcat într-o producție la standarde internaționale. Masterizarea a fost realizată în Statele Unite de Joey Sturgis (Asking Alexandria, Emmure, The Devil Wears Prada, etc.), în timp ce de înregistrări și mixaj s-a ocupat unul dintre chitariștii trupei, Vlad Bornuz (Diamonds are Forever, Scars of a Story, etc.) în studio-ul Digital Dark Vision din Cluj-Napoca. Lyric  video-ul pentru primul single de pe EP a fost produs de Dawning Media Productions, iar Artwork-ul de către Resize Media (Luna Amară, Diamonds are Forever, Breathelast, Emil, etc). În mai puțin de 6 luni de la lansare, trupa a realizat o serie importantă de concerte în Romania, incluzând festivalurile Maximum Rock, Fire in the Park, Barock, Remember Rock, Posada și #ImpreunaRezistam (ClujNapoca). Pe parcursul anului 2015 au dat start turneului de lansare numit ‘’Trust your Heart‘’, care a atins un număr de 51 de concerte, împărțind scena cu trupe importante precum: Suicide Silence (SUA), Dirty Shirt (Ro), Jinjer (Ukr), Lostbone (Pol), When Reasons Colapse (Fr), To KilL Achiles (UK), Helia (RSM). Nu în ultimul rand au cântat alaturi de formația Subcarpați, în cadrul turneului Red Bull Tour Bus.

Primul single ‘’Betrayed‘’ a fost lansat sub forma unui lyric video: For the Wicked – Betrayed.

Primul videoclip al trupei intitulat ‘’I Wil Never‘’ a fost lansat în data de 24 ianuarie, find realizat de Om Creatives si Resize Media.

‘’II‘’  EP

Începând cu data de 12 septembrie (2016), trupa a dat startul turneului de lansare al celui de-al doilea EP,  intitulat ‘’II‘’. Materialul va fi promovat cu un turneu de amploare, în cadrul căruia 20 de concerte sunt deja confirmate în timp ce multe altele așteaptă încă să primească aprobarea oficială atât online cât și în format fizic în data de 15 octombrie la Cluj, materialul find inregistrat de Vlad Bornuz la studio-ul Digital Dark Vision, mixat de Tue Madsen și masterizat de Joel  Wanasek  (cei responsabili pentru calitatea ireprosabilă a unor trupe precum Suicide Silence, August Burns Red sau Machine Head). La fel ca pe primul EP, de grafică și artwork este responsabil tot Fetyko Gabor Aron, graphic designer și ilustrator la Resize-Media (Luna Amara, Diamonds are Forever, Breathelast, Emil, etc.)

. Multe ilustrări de design grafic au fost create de al treilea chitarist al trupei, Catalin Iliescu, noul membru care a completat trupa în adevaratul sens al cuvantului. Deși acest gest a fost considerat destul de controversat, baieții au declarat că a treia chitară va oferi un sunet mult mai masiv și un show care merită vazut, iar până în momentul de fața acest lucru se confirmă cu fiecare ocazie pe care aceștia o au de a canta împreuna. În aproape un an și jumatate de activitate intensă și multă muncă, baieții au susținut în total un număr de 60 de concerte, majoritatea fiind demențiale datorită valului de energie transmis între trupă și public. Viitorul include planuri de a porni într-un turneu internațional care va avea in vizor țări străine (Ungaria, Austria, Germania, Slovenia și multe altele). Cu siguranță trupa va susține un concert pe care nu vrei să îl ratezi într-un oraș din apropierea ta, unde cu siguranță vei avea o surpriză.

MEMBRII:

Cristian Buhățel – voce
Vlad Bornuz – chitară
Dan Petean – chitară
Cătălin Iliescu – chitară
Gabriel Ichim – bas
Bogdan Paștiu – tobe.

PAGINI OFICIALE:

Facebook: www.facebook.com/weareforthewicked

Instagram: www.instagram.com/weareforthewicked

Bandcamp: weareforthewicked.bandcamp.com

YouTube: http://tinyurl.com/youtubeweareforthewicke