Promusic Events

E-An-Na

Origin: Sibiu, Romania

Link: Facebook

Email: nelu@promusicevents.ro

Genres: Folk Metal

Share This Artist

Geneza

Formaţia a apărut în 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod, din dorinţa celor doi tineri muzicieni să înfiinţeze o trupă de folk metal. În scurt timp sunt co-optaţi Dragoș (bass),  Alex (chitară – fost coleg in Prohod, WarChant) şi Paul (tobe).  Din iunie 2016 Edwin părăseşte trupa, din motive personale şi independente de trupă. Tot atunci, care urmare, intră în trupă Ioana Popescu (clape), o talentată pianistă, studentă la Conservatorul din Braşov. În Iulie s-a adăugat şi Roxana (Era Divina) la vioară & voce, fiind prezentă e scenă la cel puţin o parte dintre concerte & pe înregistrări.

Premii

Metalhead Awards 2015 – “Best Metal Newcomer” – locul II (nominalizaţi şi la “Best Romanian Album”, “Best Romanian Show”)

Jaxx Rock Battle 2016 – locul II

Wacken Metal Battle (Germania) 2017 – locul II

2016

Cu un folk-metal combinând o abordare clasică a genului, cu elemente tradiţionale româneşti şi pasaje de metal modern, primele patru single-uri lansate s-au bucurat de un succes considerabil in mediul online, cele patru videouri cumulând sute de mii de vizualizări pe Youtube. Trupa a participat în 2016 la festivaluri importante precum Metalhead Meeting, Rockstadt Extreme Fest, Kavarna Rock Fest, Celtic Transilvania, Maximum Rock Fest etc.

Formaţia a susţinut turneul “Jocuriele Jienei”, turneu de promovare a EP-ului de debut “Jiana”, lansat în 30 septembrie 2016 prin două case de discuri: “Art of the Night Production” (Polonia) & “Soundage Productions” (Rusia).

2017

Acesta a fost urmat de turneul naţional “Folkcore De-tour”, alături de cei de la Dirty Shirt & Ansamblul Folcloric Transilvania. Turneul a avut loc în locaţii mari şi selecte, precum Casele de Cultură ale oraşelor respective sau Arenele Romane, recitalul atrăgând spectatori din toate categoriile de vârstă şi cu o paletă mai variată de gusturi muzicale decât concertele rock/metal obişnuite.

Următorul pe listă a fost primul turneu internaţional: “The New Wave of Folk Metal 2017”, alături de Niburta şi Netherfell, care a avut loc loc în 3 ţări, anume Polonia, România şi Ungaria. Deşi era vorba de un teritoriu nou, trupa a câştigat publicul de fiecare data, fiecare concert fiind însoţit de hore şi voie bună.

În vara lui 2017, E-an-na îşi aduce activitatea live la alt nivel. Are loc cel de-al treilea turneu din acest an, intitulat sugestiv “Schimbarea sunteţi voi Înşivă”. Acesta înseamnă, pe lângă câteva concerte de club, participarea la festivaluri importante în România (Revolution, Danube Rock, Măgura Wave, Top T etc.). Punctul culminant al acestui turneu este marcat de reprezentarea României la Wacken Open Air 2017, Germania. Acesta este considerat cel mai mare festival de muzică din lume. E-an-na a cântat la acest festival prin concursul Wacken Metal Battle, care a avut loc în trei etape:

– Semifinala naţională de la Bucureşti, unde trupa obţine punctaj maxim, calificându-se pe prima poziţie
– Finala naţională de la Sibiu, unde trupa câştigă primul loc, dobândind astfel şansa de a cânta la W:O:A
– Finala internaţională de la Wacken (Germania), unde trupa câştigă locul II, România devenind, astfel, prima şi singura ţară care ajunge de două ori în istoria Wacken Metal Battle în top 5.

Concept

Conceptul ‘’E-an-na’’ reprezintă o lume în principiu metafizică, în care nu guvernează legile universale din lumea noastră, legi care aduc doar haos şi distrugere. E o lume făurită pentru cei care vor să se despartă de entropie şi de orice gând negativ, pentru a se putea dedica în totalitate lucrurilor productive. E o lume pentru cei care vor să-şi urmeze calea, fără a fi abătuţi de la ea din motive mărunte.

Materiale lansate

 Jiana – EP 20.09.2016 (mixat & masterizat de Bornuz Vlad, Blana Studio):

 Cei Căzuţi – Single 15.05.2016 (mixat & masterizat de Bornuz Vlad, Studio Digital Dark Vision), lansat sub formă de lyric video:

Guest: Raluca “Striga” Damian – nai

 Sârbă Ciobănească – Single 29.02.2016 (mixat & masterizat de Bornuz Vlad, Studio Digital Dark Vision), lansat sub formă de lyric video:

 Tinca Popii – Single 24.12.2015 (mixat & masterizat de Marius Costache, Studio 148)

Guest : Ionuţ Cristian Bugnar (Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu) – vioară

Jiana – Single 22.09.2015 (mixat & masterizat de Marius Costache, Studio 148), lansat sub formă de lyric video:

Guest : Mihai Oltean – voce

Follow E-an-na:

Facebook: https://www.facebook.com/eanna.romania/
Youtube: https://www.youtube.com/c/EannaRomania
Bandcamp: https://e-an-na.bandcamp.com/

Contact management / booking: nelu@promusicprod.ro