Promusic Events

E-An-Na

Origin: Sibiu, Romania

Link: Facebook

Email: nelu@promusicevents.ro

Genres: Folk Metal

Share This Artist

Formaţia a apărut în 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod din dorinţa celor doi tineri muzicieni să înfiinţeze o trupă de folk metal. În scurt sunt co-optaţi Dragoș (bass),  Alex (fost coleg in Prohod, WarChant) şi Paul (tobe).  Recent s-a alăturat şi Edwin (WarChant) la acordeon & backing vocals, întregind trupa.

Cu un folk-metal combinând o abordare clasică a genului, cu elemente tradiţionale românesti şi pasaje de metal modern, primele trei single-uri lansate s-au bucurat de un succes considerabil in mediul online,  cele trei videouri cumulând 100.000 vizualizări pe Youtube. Fără surpriză, trupa a fost nominalizată la titlul de ‘’Best metal newcomer’’ în cadrul Metalhead Awards 2015, obţinând locul 2.

Conceptul ‘’E-an-na’’ reprezintă o lume în principiu metafizică,  în care nu guvernează legile universale din lumea noastră, legi care aduc doar haos şi distrugere. E o lume făurită pentru cei care vor să se despartă de entropie şi de orice gând negativ, pentru a se putea dedica în totalitate lucrurilor productive. E o lume pentru cei care vor să-şi urmeze calea, fără a fi abătuţi de la ea din motive mărunte.

Materiale lansate:
Jiana – Single 22.09.2015 (mixat & masterizat de Marius Costache, Studio 148), lansat sub formă de lyric video:

Guest : Mihai Oltean – gang vocals

Tinca Popii – Single 24.12.2015 (mixat & masterizat de Marius Costache, Studio 148)

Guest : Ionuţ Cristian Bugnar (Sibiu Philharmonic Orchestra) – violin

Sârbă Ciobănească – Single 29.02.2016 (mixat & masterizat de Bornuz Vlad, Studio Digital Dark Vision), lansat sub formă de lyric video: