Promusic Events

Dirty Shirt

Origin: Seini, Romania

Link: Facebook

Email: nelu@promusicevents.ro

Genres: Crossover Folkcore Metal

Share This Artist

Dirty Shirt 2018
DIRTY SHIRT:

Fără îndoială, Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock / metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.

Ascensiunea formației maramureșene în ultimii 5 ani, atât în țară cât și în străinătate, este una formidabilă. Odată cu lansările albumelor ”Freak Show” în 2013 și ”Dirtylicious” în 2015, aclamate în unanimitate de presă și public, au urmat turnee susținute în țară și în Europa, care s-au încununat cu locul 2 la finala internațională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle, al premiului „Best Romanian Act Metal” la Maximum Rock Awards 2014, cât și al titlului de „Best Romanian Rock Ambassador” în cadrul Metalhead Awards 2014.

În 2017, Dirty Shirt a realizat un proiect extrem de ambițios și original, FolkCore DeTour, un turneu național alături de o orchestră tradițională completă (Ansamblul Folcloric Național Transilvania), concretizat cu un album live înregistrat în cadrul concertului de la Arenele Romane, București.
În prezent, Dirty Shirt poate fi considerată o formație de succes pe scena metal românească, ajungând să atragă un public din ce în ce mai numeros, la peste 500 persoane în marile orașe, și fiind cap de afiș la cele mai mari evenimente metal din România (Rockstadt Extreme Fest, Metalhead Meeting, Bucovina Rock Castle, etc.)
La nivel internațional, ascensiunea trupei a fost constantă, în turneul european din acest an (turneu care a inclus și showri în cadrul Kilkim Zaibu – Lituania, Sofia Metal Fest – Bulgaria, Roche’n’Roll – Franța, etc.),
Dirty Shirt având inclusiv 4 concerte în deschidere la formația israeliană Orphaned Land și 2 la trupa britanică Skindred.

Pentru anul 2019 formația pregătește un nou album ce va fi prezentat atât în cadrul unui amplu turneu în strainătate cât și în cazut unor evenimente speciașe în țară.

Componenta:
Dan „Rini” Craciun – voce
Robert Rusz – voce
Mihai Tivadar – chitară, claviaturi
Cristian Balanean – chitară
Pal Novelli – bas
Vlad „X” Toca – tobe
Dan Petean – chitară
Cosmin Nechita – vioară

 

Facebook: https://www.facebook.com/DirtyShirtRomania/
Youtube:   https://www.youtube.com/watch?v=xfg9iU9I-i8
https://www.youtube.com/watch?v=dVSFY-_6nuA
https://www.youtube.com/watch?v=vvIWvh_l4XA Ful DVD Dirty Shirt & Ansamblul Folcloric Național Transilvania
Contact: Nelu Brîndușan – 0726131516 / nelu@promusicevents.ro