Promusic Events

Dirty Shirt

Origin: Seini, Romania

Link: Facebook

Email: nelu@promusicevents.ro

Genres: Crossover Folkcore Metal

Share This Artist

DIRTY SHIRT este una din cele mai active şi originale formaţii rock din România, al cărei stil unic rezultă din combinarea elementelor rock/metal cu influenţe din orizonturi muzicale foarte diverse: folclor românesc, funk, electro, world music, etc.

FREAK SHOW”, al treilea album de studio, produs în Los Angeles de Charles „Kallaghan” Massabo, a fost lansat în februarie 2013 şi s-a bucurat de un feedback foarte pozitiv atât din partea publicului, cât şi din partea presei de specialitate din România şi străinătate (peste 50 de cronici de album), inclusiv recenzii excelente în cele mai prestigioase reviste rock din Europa: Rock Hard Germania, Hard Rock Mag Franţa, Rock Hard Slovacia (plus un interviu şi anunţ pe coperta revistei), Metal Hammer Ungaria, W-Fenec Franţa, Presto Franţa, etc.

Albumul a fost promovat printr-un turneu în 2013-2014 cu peste 70 de concerte în România, Franţa, Belgia, Olanda, Austria şi Germania, incluzând participări la festivalurile Peninsula, Maximum Rock Festival, Route 68, Barock Fest, etc. De asemenea, Dirty Shirt a câştigat concursul Wacken Metal Battle Romania (peste 70 de trupe înscrise din întreaga ţară), reprezentând astfel România la celebrul festival Wacken Open Air din Germania, unde a obţinut locul 2, o performanţă notabilă atât pentru trupă, cât şi pentru rock-ul românesc în ansamblu.

În 2013-2014, formaţia a realizat cinci videoclipuri:

  • Ride”: o colaborare cu celebra marcă de mountainbike Commençal.
  • Săracă Inima Me”: un videoclip controversat, inspirat din folclorul românesc
  • Bad Apples”: videoclip realizat cu imagini filmate în prima parte a turneului „Romanian Freak Show Tour”.
  • Freak Show”, primul single de pe album (videoclip şi lyric video)
  • Trust Me”, lyric video

Pe lângă activitatea „tipică” a unei formaţii rock, DIRTY SHIRT a organizat un concurs de remixuri la piesa „Freak Show” în parteneriat cu celebra firmă suedeză Propellerhead (una din cele mai importante firme de software/hardware în domeniul muzical) la care au participat zeci de artişti din întreaga lume. Piesa „Freak Show” a fost inclusă în jocul de socializare RockStar Rising, trupa fiind aleasă „Featured Band of the Month” la lansarea jocului pe site-ul producătorului jocului. De asemenea, piesa „Freak Show” a fost inclusă în compilaţia digitală internaţională Combat Nasal.

În aprilie 2015 formatia a lansat unul din cele mai aşteptate materiale metal din Romania, ”Dirtylicious”, o combinatie unică de groovy-harcore-indus-metal, marca Dirty Shirt, cu elemente de muzică tradiţională din Europa de Est. La înregistrarea albumului au participat şi muzicienii din Transylvanian Folk- Core Orchestra (vioară, clarinet, tambal, persecuţii, acordeon).

Componenta:
Dan „Rini” Craciun
Robert Rusz
Mihai Tivadar
Cristian Balanean
Pal Novelli
Vlad „X” Toca
Dan Petean

2016 este anul in care Dirty Shirt sustine concerte in Franta, Elvetia, Lituania, Ungaria, Bulgaria si Romania, pentru prezentarea noului album discografic.

De asemenea, nominalizați fiind la categoriile „Best Romanian Metal Band”, „Best Romanian Metal Show” și„Best Romanian Rock Ambasador” (unde a obținut și votul maxim al publicului), Dirty Shirt a câștigat la Metalhead  Awards 2016 premiul pentru „Best Romanian Metal Show” pentru concertul susținut în cadrul Metalhead Meeting 2016: